Uitstapjes in de regio

Onze mini-camping in Kolderveen is een uitstekende uitvalsbasis voor uitstapjes in de regio. Al wandelend, fietsend of rijdend in de auto, kunt u heel veel regionale bezienswaardigheden bezoeken.

Onderstaand een greep uit de mogelijkheden …

Informatie Kop van Overijssel

Adembenemende natuur, eindeloze waterpartijen en historische stadjes en dorpen waar het gezellig winkelen en heerlijk eten en drinken is. Het is optimaal genieten in Giethoorn & de waterdorpen, Nationaal Park & het veenhart, Zuiderzee & de handelssteden en Steenwijk & het hoge land.
Naast een groot scala aan bezienswaardigheden, vinden er ook de nodige evenementen plaats in de Kop van Overijssel.

Informatie Zuidwest Drenthe

Zuidwest Drenthe is goed bedeeld met maar liefst 3 Nationale Parken en nog meer natuurgebieden. In deze oeroude natuur ontdek je bovendien de sporen van een bijzonder historisch verleden. Laat je intrigeren door de verhalen achter prachtige landgoederen en de unieke cultuurhistorie van de Koloniën van Weldadigheid.

Wissel een dag in de natuur af met een bezoek aan authentieke brinkdorpjes als Dwingeloo, Diever en Ruinen of de steden Meppel en Hoogeveen. Hippe boetiekjes, gezellige terrassen en sfeervolle evenementen wachten op je!

Nationaal Park Weerribben/Wieden

Ook vind u in de Kop van Overijssel het prachtige natuurreservaat en Nationaal Park De Weerribben Dit is zeker een bezoek waard tijdens uw vakantie.

U kunt er terecht voor: excursies, rondvaarten, groepsdagtochten, of een fietstocht. Om u hierop voor te bereiden kijk op: Natuurmonumenten

Nationaal Park Holtingerveld

Het meest opvallende element in het Holtingerveld is de Havelterberg. Deze heuvel is 19 meter hoog en samen met de Bisschopsberg en de Woldberg ongeveer 150.000 jaar geleden in de voorlaatste ijstijd, het Saalien door gletsjers opgestuwd.

Vanaf de hunebedden voert een pad ‘steil’ de berg op. U wandelt door de droge heide met struikheide en bochtige smele, zoals in veel andere Drentse heidevelden.

Nationaal Park Dwingelderveld

Nationaal Park Dwingelderveld is het grootste natte heidegebied van West-Europa. Het is aangewezen als Natura 2000-gebied. U vindt hier zeldzame dieren en planten. De betrokken overheden en beheerders willen de natuur in dit gebied beschermen en herstellen, zodat de kwaliteit van de natuur optimaal wordt. Dat is niet alleen prettig voor de dieren en planten in het gebied, maar ook voor omwonenden en toeristen. Want zo kunnen zij genieten van een prachtig natuurgebied!

Bad & Klimpark Hesselingen

Voor jong en oud(er), binnen en buiten en bij elk weertype is Bad Hesselingen een veelzijdig belevenispark voor zwemmen, klimmen, minigolfen en spelen. Er zijn kindgerichte zwemlessen, diverse aquasporten, een solariumstudio en saunaplein. Hét zwembad voor een dagje subtropisch waterpret, een spetterend verjaardagsfeestje, actief banenzwemmen of ontspannen in de whirlpool. Eén van de toppers zijn de Mosquito Slide glijbaan en het kleuter junglebad.

Gratis parkeren en rolstoeltoegankelijk

Nijeveense Plas

Op nog geen 800 m. van de boerderij bevind zich een grote recreatieplas, dit is een openlucht natuurzwembad en is geheel vrij toegankelijk. Hier kun je bij mooi weer genieten van water en zand. De kleintjes kunnen lekker spelen op het zandstrand en op de uitgebreide ligweide is volop ruimte om te zonnen en te relaxen. Het ondiepe gedeelte en het diepere gedeelte, voor de geoefende zwemmers, worden gescheiden door een houten loopbrug. Er zijn toiletten aanwezig, je kunt gebruikmaken van douches en op mooie dagen is ons vers boerenijs te koop.
Kortom: ’t Is heerlijk aan de Nijeveense Plas … (Adres: Tussenboersweg)