Evenementen in de regio

Onze mini-camping in Kolderveen is een uitstekende uitvalsbasis voor evenementen in de regio.

Onderstaand een greep uit de mogelijkheden …

Informatie Zuidwest Drenthe

Zuidwest Drenthe is goed bedeeld met maar liefst 3 Nationale Parken en nog meer natuurgebieden. In deze oeroude natuur ontdek je bovendien de sporen van een bijzonder historisch verleden. Laat je intrigeren door de verhalen achter prachtige landgoederen en de unieke cultuurhistorie van de Koloniën van Weldadigheid.

Wissel een dag in de natuur af met een bezoek aan authentieke brinkdorpjes als Dwingeloo, Diever en Ruinen of de steden Meppel en Hoogeveen. Hippe boetiekjes, gezellige terrassen en sfeervolle evenementen wachten op je!

Informatie Kop van Overijssel

Adembenemende natuur, eindeloze waterpartijen en historische stadjes en dorpen waar het gezellig winkelen en heerlijk eten en drinken is. Het is optimaal genieten in Giethoorn & de waterdorpen, Nationaal Park & het veenhart, Zuiderzee & de handelssteden en Steenwijk & het hoge land.
Naast een groot scala aan bezienswaardigheden, vinden er ook de nodige evenementen plaats in de Kop van Overijssel.

Donderdag Meppeldag

In de zomermaanden juli en augustus zijn er in Meppel de Donderdag Meppeldagen. Er zijn dan markten, kermis, pleinenfestivals een speciaal treintje maakt een toertocht door Meppel en laat u de mooiste plekjes van Meppel zien.

Alle informatie over de activiteiten vindt u op: www.donderdagmeppeldag.nl.

Markt/winkelen in Steenwijk

Trek gerust een dagje uit om te shoppen in Steenwijk. In de gezellige winkelstraten vind je unieke speciaalzaken en de bekende landelijke ketens. Dit alles in het decor van prachtige gevels en in historische panden. Welkom in de Vestingstad!

Iedere zaterdag weekmarkt
Van 9.00 tot 17.00 uur vind je op de Markt kramen vol verse groenten en fruit, noten, kaas, vlees en nog veel meer

Oldtimerdag Ruinerwold

Oldtimerdag Ruinerwold is één van de grootste openlucht oldtimerevenementen van Noord en Midden-Nederland.

De organisatie streeft naar een ongedwongen en gezellige sfeer wat de basis moet zijn voor een leuke dag, waarbij de deelnemers en het publiek kosteloos en gastvrij ontvangen wordt. Dit alles is bepalend voor het “gezicht” van de Ruinerwoldse Oldtimerdag.

Gondelvaart Belt-Schutsloot

Gondelvaart Belt- Schutsloot is een fantastisch schouwspel op het water in een sprookjesachtige omgeving waar ieder jaar meer dan 10.000 bezoekers op af komen.
De door Belt- Schutsloot varende huizenhoge gondels, van zo’n 12 tot 14 meter lengte, worden onderverdeeld in drie categorieën: allegorische gondels, bloemengondels en jeugdgondels. De gondels beelden een onderwerp uit en zijn voorzien van sfeervolle verlichting en technische hoogstandjes. De muziek en goede figuratie maken het verhaal compleet.

Bloemencorso St. Jansklooster

Op zoek naar een onvergetelijke belevenis tijdens de zomervakantie? Liefhebber van cultureel en artistiek vermaak? Dan mag je het corso in Sint Jansklooster niet missen!

Dit jaar wordt ons corso gehouden op vrijdag 19 en zaterdag 20 augustus. Laat je meenemen in een wereld waar bloemen tot leven komen en sta oog in oog met de dahliareuzen! Kom naar Sint Jansklooster en maak kennis met ons Beeldbepalende evenement!

Bloemencorso Vollenhove

Elke laatste zaterdag in augustus is het tijd voor de kleurrijkste dag van het jaar: Corso Vollenhove! Verschillende wagenbouwgroepen strijden tegen elkaar om de mooiste corsowagen neer te zetten. Deze wagens worden beoordeeld door een vakjury, bestaande uit kenners uit het hele land.
Elke corsowagen vertelt haar eigen verhaal, het onderwerp wordt door de groep gekozen en deze kunnen zij geheel naar eigen inzichten uitvoeren. Maar de wagens hebben allemaal één ding gemeen, en dat is dat ze versierd zijn met honderdduizenden dahlias.

Gondelvaart Giethoorn

De gondelvaart van Giethoorn is vanouds een lokaal evenement en vindt zijn oorsprong al in het begin van de twintigste eeuw. Gieterse kinderen gingen destijds op de eerste schooldag, begin september, verkleed en met verlichte boten naar school. Dat was de eerste bescheiden versie van een gondelvaart.
Inmiddels is het evenement een totaalplaatje van verlichte tuinen, bruggen en huizen in het dorp en een groots opgezette gondelvaart met verlichte gondels, jeugdgondels en een voorprogramma met muziek en vertier.